• français
  • русский
  • العربية
  • español
  • português
  • Türkiye
  • Indonesia
  • Deutsch
 
 
 
 

 

INCI LANOLINA
NUMER CAS 8006-54-0
OPIS WYGLĄD:Lanolina jest jasnożółtym, wytrwały, Substancja mazisty otrzymano z wełny owiec, mający słaby ale charakterystyczny zapach. Po stopieniu, jest jasne, czy prawie klarowny żółty płynny.
ROZPUSZCZALNOŚĆ:praktycznie nierozpuszczalny w wodzie,, słabo rozpuszczalny we wrzącym etanolu bezwodnego.
CHEMIA Lanolina jest nazywany również tłuszcz z wełny, tłuszcz z wełny lub wosk z wełny. Jak lanolina brakuje glicerydy (estry glicerolu), Nie jest to prawdą fat.Lanolin składa się głównie z estrów steroli zamiast. Lanolina klasyfikuje się chemicznie jako wosk, będący złożoną mieszaniną naturalnie występujących estrów i poli-estry 33 alkohole o dużej masie cząsteczkowej (głównie sterole) i 36 Kwasy tłuszczowe. To jest 98% minimalna ester, którego alkohole tłuszczowe i kwasy tłuszczowe obejmują w przybliżeniu 50/50 stosunek.

SKŁAD typowe lanolina

Estry steroli i alkoholi triterpenowych
Estry alkoholi alifatycznych
Monohydroksylowe estry steroli i alkoholi alifatycznych o triterpeneand
di- i polyhydroxyesters i wolne diole
Wolne alkohole alifatyczne
wolnych steroli
Darmowe węglowodory
Wolne kwasy tłuszczowe
niewiadome
35.4%
23.7%
20.0%
7.9%
5.6%
4.1%
0.6%
0.5%
2.2%


苏 ICP 备 11067065 号 Prawo autorskie(do)2015, Suzhou Fanrong Biotechnology Co., Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.