• français
  • русский
  • العربية
  • español
  • português
  • Türkiye
  • Indonesia
  • Deutsch
 
 
 
 

Wyjątkowa wydajność i szerokie Aplikacje
Rola lanolina \ 's w przyrodzie jest ochrona wełnę i skórę przed niszczącym działaniem klimatu i środowiska; wydaje się również odgrywać rolę w skórze (pokrywający) higiena. Lanolina i jej pochodne są liczne szeroko stosowane w produktach przeznaczonych tak wysokich wartości kosmetyki do ochrony, leczenia i upiększania skóry ludzkiej i sektorach opieki zdrowotnej. Lanolina jest również w smarów, Powłoki antykorozyjne-prewencyjny, pasta do butów, i innych produktów handlowych.

Nowoczesne metody analityczne wykazały, lanolina posiada szereg istotnych podobieństwo chemiczne i fizyczne dla ludzkich stratum corneum lipidów;lipidy, które pomagają regulować szybkość przezskórnej utraty wody oraz regulują stan nawodnienia skóry. 

kriogeniczna mikroskopu skaningowego wykazały, że lanolinę, Ludzki stratum corneum lipidów, składa się z masy płynnego materiału krystalicznego. Trasy mikroskopii w świetle spolaryzowanym wykazały multilamelarnych pęcherzyków utworzonych przez lanolinę są identyczne jak te utworzone przez ludzkie stratum corneum lipidów. Wprowadzenie wody związanej w warstwie rogowej obejmuje wytwarzanie wielowarstwowych pęcherzykach.

Skóra bioinżynieria badania wykazały durational efektu zmiękczającego (wygładzanie skóry) akcja produkowane przez lanolina jest bardzo znacząca i trwa przez wiele godzin. Lanolina stosowane na skórę w dawce 2 mg / cm2 Wykazano zmniejszenie szorstkości o około 35% Po godzinie i 50% po dwóch godzinach, z ogólnym efektem trwającej znacznie więcej niż osiem godzin. Lanolina Wiadomo również, że tworzą semiocclusive (oddychająca) filmy na skórze. Kiedy stosować codziennie na około 4 mg / cm2, przez pięć kolejnych dni,, pozytywne efekty nawilżające lanoliny wykryto aż 72 godziny po ostatnim zastosowaniu. Lanoliny można osiągnąć kilka efektów jej nawilżające, tworząc wtórny zbiornik wilgoci w skórze. 

Właściwości naprawy bariery lanoliny donoszono być lepsze od tych produkowanych przez obu wazeliny i glycerin.In małe badanie kliniczne przeprowadzone na obiektach wolontariuszy ze strasznie suche dłonie, lanolina okazał się lepszy wazeliny w łagodzeniu objawów suchości i skalowania, Pęknięcia i otarcia, i ból i swędzenie. W innym badaniu, wysokim stopniu czystości lanoliny stwierdzono, że jest znacząco lepsza wazelina we wspomaganiu gojenia ran powierzchniowych. 

Lanolina jest niezwykle skuteczny środek zmiękczający skórę w przywracaniu i utrzymaniu wszystkich ważnych nawilżenie (równowagi wilgotności) rogowej naskórka, i zapobiega w ten sposób suszenie i pękanie skóry. Równie ważny, nie zmienia skórę \ 's normalne transpiracji. Lanolina wykazano powodują wody w skórze, aby zbudować do normalnego poziomu 10-30%, przez opóźnianie bez całkowitego hamującej trans naskórka utratą wilgoci. Lanolina posiada unikalną właściwość absorbowania dwukrotnie większej niż ciężar wody. Lanolina ma właściwości fizyczne zwiększają przyleganie do skóry suchej, i formowania powłok ochronnych na skórę. Lanolina jest kompatybilny z większością tłuszczów i wosków stosowanych w kosmetykach i preparatach farmaceutycznych. Lanolina jest samo emulgowania, wytwarzania bardzo stabilnej emulsji W / O z wodą i jest często stosowany w tej postaci wodnej.

Jest on często stosowany w leczeniu dziecka ochronną skóry oraz w leczeniu bólu sutków u matek karmiących piersią. Lanolina jest również stosowany w produktach balsam do ust. Dla niektórych ludzi, może podrażniać usta.

Lanolina jest wykorzystywany komercyjnie w wielu produktach przemysłowych, począwszy od powłok nierdzewne dla żeglarzy lubricants.Some użyć lanoliny stworzyć śliskie powierzchnie na ich śmigieł i rufie biegu, do którego bernikle nie może przywierać. Właściwości hydrofobowe sprawiają, że cenny jako smaru smarującego, gdzie korozja byłoby inaczej problem.

graczy w baseball często używają go w celu zmiękczenia i złamać w swoich rękawic baseballowych (krem do golenia z lanoliny jest powszechnie stosowane do tego).

Bezwodna lanolina jest również stosowany jako smar do strojenia instrumentów mosiądz slajdy.

Lanolina można przywracać do wełnianych ubrań, aby im wodę i brud, takie jak na płóciennych okładkach pieluchy.

Olej lniany smarny na bazie powszechnie znane jako „lanoliny” używany do polerowania mebli z drewna jest związana z lanoliną; Jej nazwa pochodzi od jego bycia wosk pasta stosowana za pomocą wełny stalowej.

Lanolina jest używany alkohol miesza się w 110 F temp 2/98 % Współczynnik dla mosiądzu smaru procesu przeładunkowego amunicji.

Lanolina, zmieszany z dodatkami, takimi jak olej kopytkowego, wosk pszczeli i gliceryna (Glicerol), jest używane w różnych zabiegów skóry.

Lanolina jest dopuszczony do użytku spożywczego dodatku, dla exmple, Plastyfikator do wyrobów gumowych najbliższych w kontakcie z żywnością, Plastyfikator do podstawy gumy do żucia lub środek smarujący na powierzchni do kontaktu z żywnością.



苏 ICP 备 11067065 号 Prawo autorskie(do)2015, Suzhou Fanrong Biotechnology Co., Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.